nedjelja, 21. listopada 2012.

Dijeta za čišćenje jetre


Čišćenje jetre od žučnih kamenčića dramatično popravlja probavu, koja je osnova vašeg ukupnog zdravlja. Možete očekivati nestanak alergija.Nevjerojatno, ono također eliminira bol u ramenu,gornjem djelu ruke i gornjim leđima.Imati ćete više energije i pojačan osjećaj blagostanja.


Čišćenje kanala koji povezuju jetru i žuč je najsnažnija procedura kojom možete poboljšati svoje zdravstveno stanje.
Ali ovo čišćenje ne bi trebalo provoditi prije programa čišćenja parazita, a da bi se postigli najbolji rezultati treba odraditi još i čišćenje bubrega i popravke zubiju.

Posao jetre je da stvara žuč, 1 do 11/2 četvrtine dnevno.Jetra je puna cjevčica (žučne cjevčice) koje dostavljaju žuč do jedne velike cjevi ( zajednička žučna cjev). Žučna kesica je spojena na zajednički žučni odvod i djeluje kao rezervoar za skladištenje. Jedenje masti ili proteina pokreće stezanje i pražnjenje žučne kesice tijekom dvadesetak minuta, tako da sakupljena žuč završava svoj put kroz žučni odvod u probavnom traktu.

Kod mnogo ljudi, uključujući i djecu , žučne cjevčice su zakrčene žučnim kamenčićima. Neki od tih ljudi razvijaju alergije dok neki ne pokazuju nikakove simptome.Kada skaniramo žučnu kesicu ili je pregledamo rengenskim zrakama ništa se pokazuje. Tipično , oni (kamenčići) se ne nalaze u žučnoj kesici. Osim toga previše su mali da bi ih rentgenske zrake registrirale. Postoji nekoliko različitih verzija kamenčića, a kod većine nalazimo kristaliće kolesterola. Oni mogu biti crni.crveni, bijeli, zeleni ili smeđe obojeni. Zeleni svoju boju dobivaju od svog žučnog ogrtača. Primjetite na slici koliko njih na sebi nosi neidentificirane objekte. Da li su to ostaci nametnika? Primjetite koliko ih ima oblik čepova sa uzdužnim rupicama ispod vrhova. Možemo vizualizirati blokiranu žučnu cijevčicu kroz ove oblike. Drugo kamenje je nastalo od nakupina puno malih kamenčića što nam govori da su regrupirani u žučnim cjevocodima ubrzo nakon zadnjeg procesa čišćenja.

U samom središtu svakog kamenčića pronalazimo skupinu bakterija, što prema znanstvenicima, sugerira da je mrtvi dio parazita započeo formiranje kamenčića.

Kako kamenje raste i postaje sve brojnije pritisak na jetru uzrokuje smanjenje proizvodnje žuči. Zamislite situaciju da je vaš crijevo za polijevanje vrta prepuno klikera. Puno manje vode će moći proći, što će umanjiti sposobnost crijeva da izbaci klikere. Kod žučniog kamenja, puno manje kolesterola napušta tijelo i samim tim nivoi kolesterola rastu.

Žučno kamenje je porozno, pa samim time može pokupiti bakterije, ciste, viruse i parazite koji prolaze kroz jetru. Na ovaj način, gnjezda infekcije se stvaraju, te zauvijek opskrbljuju tijelo svježim bakterijama. Niti jedna infekcija stomaka kao što je čir, ne može biti trajno izliječena bez uklanjanja tih kamenčića iz jetre.


 Dijeta za čišćenje jetre


Nakon obilnog banketa, odmah po ustajanju, pijte 3 ili više čaša tople vode u koju ste iscijedili cijeli limun. Od tada nadalje limunadu bez šećera pijte prije doručka, ručka, večere i kad god ste gladni.

Za čišćenje organizma možete uzimati i pirjanu rajčicu ili sok od rajčice. Pijte vruću vodu s limunom ili sok od rajčice kad god vam je ugodno, što više to bolje.

Od ovog ćete režima izgladnjeti, tako da ćete se drugog dana radovati sljedećoj mješavini:

85 g maslinovog ulja
55 g ricinusovog ulja
85 g tučenog vrhnja

Mješavinu ispijte prije spavanja, a nakon toga možete sažvakati komadić limuna da biste poboljšali okus. Mnogo je jednostavnije nego što izgleda. Rano ujutro potjerat će vas na zahod i vidjet ćete da u cijelom svom životu niste imali tako tamnu stolicu i tako neugodan miris.

Sljedećeg jutra pripremite sljedeći doručak:
Pirjana rajčica: zreloj rajčici izrežite dio oko peteljke, u većini slučajeva je otrovan. Narežite rajčicu na male dijelove, dodajte malo vode i kratko vrijeme kuhajte. Možete dodati sol, luk i začine, ali nikakvu masnoću.

Imajte na umu da niti jedna ekstremna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Stoga, prije nego se posvetite "novom" režimu prehrane, potražite savjet svog liječnika.

ordinacija.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.