ponedjeljak, 25. studenoga 2019.

Ekologija tijela

Kažu da je čistoća pola zdravlja. Gdje potražiti onu drugu polovinu?

Kada mijenjamo ulje u motoru našeg ljubimca četverotočkaša biramo kvalitetnu marku ulja. Kada kupujemo odjeću i obuću biramo pouzdanog proizvođača i dizajnera.

A što je s hranom koju svakodnevno konzumiramo?
Unosimo hranu koja zadovoljava naša osjetila. Je li to baš dobro i dovoljno?

Krenimo redom. Očistimo naše tijelo od starih dugogodišnjih navika. Zašto?

Naše tijelo je zatrovano

U našem tijelu je zbog dugogodišnje loše navike konzumiranja svega i svačega došlo do zatrovanja. Naše tijelo je pretrpano hranom loše kvalitete i sada patimo od posljedica toga.

Agresivno „bombardiranje“ reklamama je snažna podrška tim proizvodima. Iako su pakirani u lijepu i privlačnu ambalažu, nakljukani su kemijom.

Ovi proizvodi s polica trgovina svakodnevno privlače naše poglede i naprosto nas tjeraju da ih kupimo.

Mi se ponašamo komforno, udovoljavamo svojim ukusima a ne razmišljamo o kvaliteti onoga što nam treba dati pokretačku, životnu energiju. Izgubili smo osjećaj i čvrstu vezu s prirodom i njezinim zakonima.

To sve traje godinama, decenijama a onda kada dođe problem – bolest, nađemo se u čudu. Otkud i zašto baš nama?

Problem najprije nastaje u crijevima. Zbog bezvrijedne i štetne hrane koju konzumiramo i preopterećenosti naših probavnih organa dolazi do zastoja hrane.

Naše tijelo je puno otrova, ono je previše zakiseljeno. U takvoj PH sredini paraziti, bakterije, virusi su našli prijatno okruženje za život i razvoj. A gdje su oni, eto toksina a gdje su toksini eto bolesti.

Osvijestimo se i pokrenimo. Učinimo nešto za sebe. Naš organizam je savršen, gotovo svemoguć, samo mu nemojmo smetati lošim navikama.

Prepoznajmo naše loše navike

Pođimo redom. Koliko i kakvu vodu pijete? Naš organizam je često više žedan nego bolestan. Dovoljno konzumiranje zdrave vode može Vam pomoći riješiti mnoge zdravstvene probleme.

Vjerujte. Pronađite oslonac u životu. Budite humani, osjetimo tuđi problem, potrebu, bol.

Volite i bit ćete voljeni. Njegujte svaku vrstu ljubavi. Prema djeci i roditeljima, braći i sestrama, bližnjima, prema suprotnom spolu, prijateljima, suradnicima. Njegujte to stalno. Podijelite ljubav, biće je više.

Klonite se stresa. Kako? Budite iskreni, pouzdani, temeljni, sigurni u sebe, družite se s dobrim ljudima. U njima potražite i pronaći ćete dobro.

Smijte se. Potražite razlog za smijeh, biće ih napretek, vjerujte.

Šećite. Uspostavite blizak kontakt s prirodom. Volite je, u njoj pronađite svu ljepotu sveta. Konačno udahnite punim plućima! Divite se njenim moćima, ljepoti, savršenstvu.

Izlažite se suncu. Sunce je život. Izbjegavajte samo najveće vrućine.

Postite. Kada krenete, shvatit ćete dobrobit posta u čišćenju organizma i njegovu iscjeljujuću snagu.

Odbacite loše navike. Usvajajte nova znanja i vrijednosti. Pronađite primjere u prirodi - kako to tamo funkcionira. Zašto ne bi i u Vašem slučaju vrijedilo i uspelo?

A ishrana? Koliko je knjiga napisano o prehrani, koliko recepata iz raznih kuhinja svijeta, a koliko laži u svemu tome? Slučajnih, iz neznanja i planskih, tendencioznih.

Što nam preostaje? Priroda i njezini zakoni.

Živa hrana

Pozivam Va da jedete prirodnu, živu hranu. Kakva je to hrana? Fantastična. Voće, povrće, sjemenke, orašasti plodovi, klice, samoniklo bilje i voće, gljive i sve to termički neobrađeno.

Da, presno. A kruh, meso, mlijeko, jaja? Njima se "zahvalimo" za sve probleme koji su nam donijeli.

A sol, šećer, ulje i brašno? I njima se "zahvalimo".

A piće, što onda piti? Pijte vodu, nezaslađen čaj ili kombuhu.

Pa ja to ne mogu, najčešći je odgovor!

Ja znam da mogu i hoću. Znam da je tu sve što čovjeku treba. Pišem jer imam vlastito iskustvo, rezultat.

I vi pokušajte, oprobajte svoju snagu da konačno za sebe učinite nešto značajno.

Izvor: Alternativa

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.