Preskoči na glavni sadržaj

Recept ruske medicine koji sprečava rak!

Čišćenje creva pomoću ovog recepta neka traje mesec dana. Nakon toga, creva su preporođena



Viktorija Semjonova, stručnjak za prirodno lečenje, daje recept za, kako ona kaže, radikalno čišćenje creva.


Za ovaj recept biće vam potrebni sledeći sastojci: pola kilograma sveže šargarepe, pola kilograma sveže cvekle, šaka suvih marelica, šaka suvog grožđa, kašika meda. Pokušajte da pronađete ove sastojke iz organskog uzgoja.


Priprema: Uzmite pola kilograma sveže šargarepe i isto toliko sirove cvekle. Povrće sitno naseckajte i stavite u neoštećeni emajlirani lonac. Prelijte kipućom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte po jednu šaku seckanih suvih marelica i suvog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Odmah zatim skinite lonac s vatre.


Kad se malo ohladi, dodajte u to jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suvom mestu. Nakon toga tečnost dobro istisnite i procedite. Tečnost ćete da pijete, a ostalo možete da iskoristite za kulinarske svrhe. Ovo je količina za otprilike 2 dana kure.


Konzumiranje: Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno pre obroka. Čišćenje creva pomoću ovog recepta neka traje mesec dana. Nakon toga, creva su preporođena. Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.


Kako ovo deluje


Sinergija ovih sastojaka je upravo ciljano usmerena na veliko čišćenje creva.


Cvekla je neverovatno prirodno sredstvo za čišćenje krvi i creva i pruža velike dobrobiti jetri. Zdravlje, odnosno čišćenje jetre i debelog creva su najvažnije stvari koje mogu sve da promene – s ovim možete da utičete na celokupno zdravlje i dobrobit organizma. "Kraljica zemlje" sadrži gotovo sve mineralne sastojke: kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fluor, sumpor, jod, brom, litijum, rubidijum i stroncijum, a prisutni su i vitamini B1, B2, B6 i C. Osim što čisti creva, pomaže u borbi s rakom i u lečenju bubrežnih i kamena u žuči.


Šargarepe su osnovna namirnica za detoksikaciju tela jer su bogate antiokidansom beta-karotenom, koji se u telu pretvara u vitamin A. Antioksidantsko delovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj.


Vitamin A kojeg takođe ima u šargarepi je nužan za pravilan rad imunog sistema. Ova hranjiva materija štiti kožu i ćelije koje oblažu disajne puteve, sistem za varenje i urinarni trakt, pa ih tako održavaju zdravima na način da funkcionišu kao barijere i oblikuju "prvu liniju obrane" protiv infekcija.


Jedenje suvih grožđica i marelica poboljšava rad creva, podmlađuje jetru i slezinu, vraća jetru u njen prirodni kapacitet i funkcije, a odlične su i ako patite od preterane sluzi i vlažnosti u stomaku.


Med pomaže kod bržeg zacelivanja rana, bolesti creva i želuca, povišene telesne temperature, a može da se koristi i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog lečenja. Med ojačava naš imunitet i ima antibakterijsko svojstvo, iznutra, kao i spolja, pa tako pomaže telu da se izleči i očisti.

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Surutka je zdrava za jetru

Surutka je bogata proteinima, vitaminima (B2, B6, B12, C, K), aminokiselinama, enzimima, mineralima koji čuvaju život (kalcijum, fofsor kalijum, magnezijum), sprečavaju demineralizaciju organa i kostiju i mnogo drugih za zdravlje i razvoj živih bića, neophodnih materija. Minerali održavaju tonus ćelija i sprečavaju visok krvni pritisak, moždani udar, infarkt. Proteini sprečavaju osteoporozu, regulišu holesterol, zaustavljaju dejstvo zubnog plaka, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i što je veoma bitno regenerišu jetru. Jetra je najveca žlezda u našem organizmu i jedini je unutrašnji organ koji ima moc regeneracije. Bolesti jetre su cesti uzrocnici smrti, pa o njoj treba ozbiljno brinuti tokom celog zivota. Ona svakodnevno obavlja veoma brojne, slozene i bitne funkcije u nasim organizmima da nas odrzala u zivotu i zdravlju: - ima kljucnu ulogu u preradi hrane koju jedemo, - u procesu detoksikacije, štiti nas od štetnog uticaja brojnih toksina kojima

Holangitis

Primarni sklerozirajući holangitis Uvod Primarni sklerozirajući holangitis je upala jetre i konačna ožiljna promjena i začepljenje žučnih vodova unutar i izvan jetre. Kod primarnog sklerozirajućeg holangitisa ožiljne promjene sužuje i konačno začepljuje vodove uzrokujući cirozu. Uzrok nije poznat, ali se vjerojatno može povezati sa nenormalnostima imuno sistema. Bolest najčešće zahvaća mlade muškarce. Obično se javlja u ljudi sa upalnim bolestima crijeva, naročito ulceroznog kolitisa. Simptomi i dijagnoza Bolest obično počinje postepeno sa sve jačim umorom, svrbežem i žuticom. Mogu se pojaviti napadaji boli u gornjem dijelu trbuha i povišena temperatura uzrokovana upalom žučnih vodova, ali oni nisu česti. Oboljela osoba može imati povećanu jetru i slezenu ili simptome ciroze. Osoba može razviti i portalnu hipertenziju, ascites i zatajenje jetre, što može dovesti do smrti. Dijagnoza se obično postavlja endoskopskom retrogradnom holangiopankreatografij

Anatomija jetre

Jetra : je najveći organ u našem organizmu težine oko 1,5 kg, a jetra je ujedno i najveća žlijezda u našem organizmu.Nalazi se u desnom hipondriju ispod desnog rebarnog luka odnosno desne polovine dijafragme. Jetra zauzima položaj u organizmu između digestivnog trakta i sistemskog krvotoka, u koji ubacuje produkte svoje funkcije, da joj on omogućuje specifičnu ulogu u najvećem broju broju metabloičkih procesa u organizmu.Zbog toga se jetra naziva labaratorijom organizma. Zbog ovakvog položaja i između ostalog funkcionalne povezanosti sa drugim organima određeni poremećaji koji mogu utjecati na jetru mogu imati velikog uticaja kako na metabolizam tako i na rad organa kao što su:slezena, kostne srži, endokrinih žlijezda, bubrega i takođe centralnog nervnog sistema. Jetra je takođe izložena i dejstvu raznih egzogenih i endogenih patogenih činilaca i zbog toga nema bolesti, a da pri tom nije oštećena i jetra to su tzv. Sekundarna oštećenja jetre.To su oštećenja koja običn